понедељак, 7. јануар 2013.

Pokret civila - blog





Dan 1,845, 03:46 • од theillusionist

POŠTOVANI GRAĐANI eSRBIJE

Ovim člankom bismo želeli da vas upoznamo sa kratkom istorijom nase jedinice, kao i sa zajedničkim ciljevima za bolju budućnost svih naših članova.

Jedinicu Civili eSrbije je osnovao Zuble usled neslaganja sa tadašnjim odnosom države prema slabijim igračima, samovoljom pojedinaca i njihovog jačanja na račun drugih. Kada je jedinica imala oko 30-ak članova, pridružuje joj se Dr P, koji upornim radom stiče poverenje Zubleta, posle čijeg napuštanja eRepublik-a dobija komandu nad MU Civili eSrbije. Broj članova je tada bio ograničen na 50, a posle promena u sistemu igre, jedinica počinje da raste i da se širi iz dana u dan. U to vreme, pristup jedinice eRepulik životu se svodio na rešavanje dnevnih naređenja i okupljao je uglavnom igrače koji nisu imali ili vremena ili volje da odvoje veću količinu vremena za igru. Međutim kako je jedinica rasla, povećavao joj se i učinak, te postaje sve bitniji faktor koji napravljenom štetom vremenom postaje sve bliži vrhu među jedinicama eSrbije. Svoje mesto komandanta Dr P ustupa legendarnom Skituljku, jednoj od omiljenih ličnosti nase jedinice. Međutim, iz samo njemu znanih razloga, Skituljko napušta igru i njegovo mesto preuzima theillusionist, koji nas i danas vodi.

MU Civili eSrbije danas broji oko 350 aktivnih članova. Civili nikada nisu bili na refundu, nisu bili obavezni da nose avatar, nisu imali čet niti obavezna javljanja na udare, ali su se uvek borili isključivo za eSrbiju. Zato je uvek i okupljala igrače čiji cilj nije sopstveni razvoj na račun drugih, već isključivo fer igrom i sopstvenim sredstvima. Autoriteti nikada nisu bili nametnuti, ljudi nisu bili izbacivani sem jako neaktvinih, a komandanti su uvek izlazili u susret svim članovima. Civili eSrbije su protivnici šovinizma, rasizma i bilo kog drugog oblika isključivosti i takvi stavovi su oduvek nailazili na osudu velike većine.

Stranka Pokret Civila. Današnje ekstremno loše prilike u eSrbiji, pobune, izdaje i korupcija izazivaju veliko nezadovoljstvo igrača, ali se isto tako javlja i želja da nešto zaista i promene. Dolazi se na ideju o formiranju stranke namenjene Civilima koja bi olakšala omogućavanje osnovnih sredstava za ratovanje i poboljšanje statusa Civila eSrbije. Uz podršku i odobravanje njenih osnivača, NeedGoldForTanking, stranka od svega nekoliko članova, postaje Pokret Civila, čiji broj za nešto više od mesec dana narasta na 150 i na samom je pragu ulaska u Top 10 stranaka eSrbije.

Naš cilj je jasan, TOP 5 i kongresni izbori.

Pozivamo sve Civile eSrbije kao i simpatizere našeg političkog pokreta da se učlane u našu stranku u pomognu nam u ostvarenju zajedničkog cilja.

Zašto baš nama?
Ima više razloga. Želimo da budemo drugačiji od ostalih. Zato što pre svega želimo da pomognemo svim Civilima eSrbije. Da brže napreduju tako što ćemo im omogućiti hranu i oružje. Zato što želimo jaku zemlju, a ne jake pojedince. Želimo da sve stranke, jedinice i vojnici budu ravnopravni. Da se svima omogući da urade nešto za eSrbiju. Da se svačiji trud ceni. Da se ljudima i jedinicama pomaže bez obzira na stranačku opredeljenost. Da svi budu na refundu a ujedno i niko. Da država pomaže svima! Dosta nam je lopova i pojedinaca koji svoje položaje koriste da bi krali virutelne pare koje ništa ne znače, jer je ovo je ipak samo igra. Jer hoćemo da vratimo naše igrače u eSrbiju. Ne želimo da pojedinci zive od države nego da država zivi od igrača. Da nam država ponovo bude jaka i da ima sve resurse.

Vecina ovo obećava ali mi ćemo da ispunimo jer nastavljamo borbu za bolju eSrbiju!

snaga lanca jednaka je snazi najslabije karike